Gezelschapsspel Ticket to Ride Mijn Eerste Reis

Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis  

2-4 spelers             vanaf 6 jaar            15-30 minuten
Lotana's Spelmagazijn

Koop hier uw Ticket to Ride junior spel

Ticket to Ride
Ticket to Ride


Ticket to Ride Nordic Countries
Ticket to Ride Nordic Countries

Ticket to Ride Märklin
Ticket to Ride Märklin
Ticket to Ride Card Game
Ticket to Ride Card GameHalloween Freighter
Ticket to Ride Halloween Freighter

Ticket to Ride Nederland
Ticket to Ride Nederland

T2R spel Rails en Sails
Ticket to Ride Rails en Sails


Ticket to Ride Anniversary Edition
Ticket to Ride Anniversary Edition

Ticket to Ride expansion United Kingdom
Ticket to Ride Map exp. 5


Gezelschapsspel Ticket to Ride New York
Ticket to Ride New York


Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis is een Ticket to Ride junior spel.

Ticket to Ride Mijn Eerste Reis: overzicht spelbord
een spel Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis


Ticket to Ride Mijn Eerste Reis is een junior Ticket to Ride spel dat al geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. Het spelprincipe blijft hetzelfde als bij de gewone Ticket to Ride, maar doordat de spelregels vereenvoudigd zijn, is deze versie van het spel al toegankelijk voor jonge kinderen. Ticket to Ride Mijn Eerste Reis is een leuke kennismaking met de Ticket to Ride spellenreeks.

Het spelbord van Ticket to Ride Mijn Eerste Reis bevat de afbeelding van een landkaart van Europa. De bedoeling van het spel is dat je met jouw treintjes verbindingen gaat maken tussen de steden die op jouw opdrachtkaarten (=bestemmingskaarten) staan. Om de toegang tot routes af te kopen, dien je de juiste kleur van treinkaarten af te leggen.

Bij de start van het spel krijgt iedere speler 20 treintjes in zijn spelerskleur, 2 bestemmingskaarten en 4 treinkaarten. Op de bestemmingskaarten staan telkens 2 plaatsnamen die je met elkaar moet verbinden. De speler die als eerste 6 bestemmingskaarten behaalt, wint het spel.

Erg leuk aan deze junior versie van Ticket to Ride is dat de plaatsnamen allemaal vergezeld zijn van een herkenbaar symbool. Dit maakt het gezelschapsspel ook geschikt voor kinderen die nog niet zo vlotjes lezen.

Tijdens een beurt mag je één van de volgende acties kiezen:
– De twee bovenste treinkaarten van de stapel trekken en op jouw hand houden.
– Treinkaarten uit jouw hand afleggen en een route claimen. Als je dit doet, mag je jouw treintjes op deze route plaatsen.
– Een beurt overslaan en de twee bestemmingskaarten in jouw hand omruilen voor twee nieuwe van de stapel. (Deze actie mag je alleen doen als de bestemmingskaarten niet meer behaald kunnen worden omdat de route door andere spelers geblokkeerd is.)

Het gezelschapsspel Ticket to Ride Mijn Eerste Reis bevat treinkaarten in 6 kleuren (blauw, rood, groen, geel, wit en zwart). Verder is er ook nog een locomotief met verschillende kleuren die als joker gebruikt mag worden.

Om een route te claimen moet je treinkaarten uit jouw hand spelen die van kleur en aantal overeenkomen met de vakjes van de route. Je legt de gebruikte kaarten op de aflegstapel en zet op ieder vakje een trein van jouw kleur. Je mag claimen op eender welke plaats op het spelbord. Nieuwe routes hoeven dus niet verbonden te zijn met routes die al eerder afgelegd werden.

Wanneer een speler de volledige verbinding gemaakt heeft die op zijn bestemmingkaart staat, dan heeft hij de opdracht behaald. De speler legt de kaart open voor zich en mag direct een nieuwe opdracht van de stapel trekken.

Wie een lange route van Oost naar West maakt, krijgt een bonus. Een lange route is er eentje van één van de oostelijke steden (Moskou, Ankara of Rostov) naar één van de westelijke steden (Dublin, Madrid of Brest). Wanneer je dit hebt, mag je een bonuskaart nemen en deze kaart voor je neerleggen. De bonuskaart telt als een behaalde bestemmingskaart.

Bij Ticket to Ride Mijn Eerste Reis is er geen puntentelling nodig om de winnaar te bepalen. Wie als eerste zijn zesde bestemmingskaart binnen heeft, wint het spel. Mocht er niemand zes bestemmingskaarten voltooid hebben en een speler zet zijn laatste treintje op het bord, dan stopt het spel met het plaatsen van deze laatste trein. In dit geval telt iedereen de bestemmingskaarten die hij behaald heeft. De speler die de meeste heeft, wint het gezelschapsspel Ticket to Ride Mijn Eerste Reis.

Ontdek de verschilpunten tussen de spellen Ticket to Ride Mijn Eerste Reis en Ticket to Ride Europe. Bekijk hiervoor de vergelijkende tabel op de website van Spelmagazijn.Ticket to Ride USA 1910
Ticket to Ride USA 1910
Alvin & Dexter
Alvin & Dexter

Ticket to Ride Dice Expansion
Ticket to Ride Dice Expansion


Ticket to Ride Asia
Ticket to Ride Map exp. 1


Ticket to Ride India
Ticket to Ride Map exp. 2Ticket to Ride Map exp. 3
Ticket to Ride Map exp. 3


T2R Orient Express
Ticket to Ride Orient Express expansion


Gezelschapsspel Ticket to Ride Europe
Ticket to Ride Europa


Ticket to Ride Europa 1912
Ticket to Ride Europa 1912

Ticket to Ride Europe Anniversary
Ticket to Ride Europa Anniversary


contact: info [at] tickettoride.be

© 2012