Ticket-to-ride-india

Ticket to Ride India

   Map Collection: Volume 2    

         2-4 spelers            vanaf 8 jaar          30-60 minuten   

Ticket to ride kopen

Ticket to Ride en andere spellen van Days of Wonder kopen?


Ticket to Ride
Ticket to Ride


Ticket-to-Ride-Europe
Ticket to Ride Europe


Ticket to Ride Nordic Countries
Ticket to Ride Nordic Countries

Ticket to Ride Märklin

Ticket to Ride Märklin

Ticket to Ride Card Game
Ticket to Ride Card GameTicket to Ride Halloween Freighter
T2R Halloween Freighter


Ticket to Ride Anniversary Edition
Ticket to Ride Anniversary Edition


Ticket to Ride Pennsylvania United Kingdom
Ticket to Ride Map exp. 5


Spel ticket to ride rails and sails
Ticket to Ride Rails & Sails


Spelletje Ticket to Ride New York
Ticket to Ride: New York

        
Ticket to Ride Map Collection: Volume 2 wordt soms ook Map expansion 2 genoemd. Deze Ticket to Ride uitbreiding bevat twee nieuwe spelborden met de landkaarten van India en Zwitserland alsook de bestemmingskaarten voor deze landen.

Ticket-to-ride-India    Ticket-to-ride-zwitserland
                  Landkaart India                                                  Landkaart Zwitserland

Ticket to Ride India

Het bordspel Ticket to Ride India speelt zich af in het koloniale India van 1911 en is speciaal ontworpen voor twee tot vier spelers. Om dit spel te kunnen spelen heb je de treintjes en de treinkaarten nodig van Ticket to Ride of van Ticket to Ride Europe. De spelregels blijven ongeveer hetzelfde als bij een basisspel Ticket to Ride, maar er is een leuk bonussysteem wat voor heel wat extra spelplezier zorgt.

Aan het begin van het spel krijgen alle spelers vier bestemmingskaarten, waarvan ze er minstens twee moeten behouden. De dubbele routes mogen enkel gebruikt worden wanneer Ticket to Ride India met vier spelers wordt gespeeld.

Ticket-to-ride-india-bestemmingsroutes
Bestemmingsroutes Ticket to Ride India

Net zoals bij Ticket to Ride Europe kunnen de spelers routes over het water maken met veerboten (ferries). Dit is echter een duurder transportmiddel, want hier moeten jokerkaarten voor afgegeven worden. Voor elk locomotiefsymbool dat op de route afgebeeld staat moet, naast de normale reeks aan treinkaarten, een locomotief afgegeven worden.

ferries
ferries of veerboten

Wie aan het eind van Ticket to Ride India de langst aaneengesloten treinroute heeft gemaakt, wordt beloond met 10 extra punten.

Bijzonder aan Ticket to Ride India zijn de bonuspunten op het einde van het spel. Wanneer een speler erin slaagt om de steden die op zijn bestemmingskaart staan te verbinden door minstens twee verschillende ononderbroken routes van treintjes, ontvangt hij bonuspunten. De routes mogen elkaar kruisen, maar dezelfde treintjes mogen niet voor beide routes gebruikt worden. Het aantal bonuspunten van een speler hangt af van het aantal treinkaarten dat hij heeft die aan bovenstaande voorwaarde voldoen en wordt bepaald volgens onderstaande bonustabel.

Ticket-to-ride-bonuspunten
Schaal voor de telling van de bonuspunten

De Map expansion India is een leuke Ticket to Ride variatie. In dit spel worden spelers beloond die snel de treinroutes rond drukke steden bezetten.


Review van Ticket to Ride India door Tom Vasel


Ticket to Ride Switzerland

Het bordspel Ticket to Ride Switzerland is speciaal ontworpen voor twee tot drie spelers. Om dit spel te kunnen spelen heb je veertig treintjes en 240 treinkaarten nodig die je kan halen uit Ticket to Ride, Ticket to Ride Europe en de Ticket to Ride USA 1910 uitbreiding. Dit spel verschilt toch wel wat van het gewone Ticket to Ride basisspel.

Aan het begin van het spel krijgen alle spelers vijf bestemmingskaarten, waarvan ze er minstens twee moeten behouden. De dubbele routes mogen enkel gebruikt worden wanneer Ticket to Ride Switzerland met drie spelers wordt gespeeld.

Ticket-to-ride-Zwitserland-routes
Bestemmingsroutes Ticket to Ride Switzerland

Het spel Ticket to Ride Switzerland bevat 46 bestemmingsroutes. Anders dan bij de andere Ticket to Ride spellen, moeten hier niet enkel steden met steden verbonden worden, maar soms ook steden met landen. 34 van de bestemmingsroutes zijn verbindingen tussen steden onderling. 12 bestemmingskaarten bevatten opdrachten om steden met de buurlanden (Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Duitsland) te verbinden. Bestemmingskaarten die een speler trekt en niet wenst te behouden, worden uit het spel gedaan. Hierdoor is het mogelijk dat je tijdens een spel Ticket to Ride Switzerland zonder tickets valt.

Ook voor het bijnemen en het gebruiken van locomotiefkaarten zijn er verschillen t.o.v. het basisspel. Locomotiefkaarten kunnen bij deze Ticket to Ride variant genomen worden zoals de gewone treinkaarten d.w.z. dat als er twee locomotiefkaarten open liggen, de spelers tijdens de actie van kaarten nemen ook twee locomotiefkaarten op hun hand mogen nemen. Locomotiefkaarten kunnen echter enkel ingezet worden voor het claimen van tunnels en dus niet meer fungeren als joker voor het claimen van een gewone route.

Locomotief-Ticket-to-Ride
Locomotiefkaart
 
Een tunnel is een weg door de bergen waarvan je op voorhand niet weet hoe lang hij is en hoeveel hij zal kosten. De spelers betalen de normale kosten in treinkaarten, plus eventueel extra tax. Hiervoor worden de drie bovenste kaarten van de stapel omgedraaid. Voor elke treinkaart die de kleur van de route in de tunnel heeft, moet de speler een extra treinkaart of locomotief afleggen. Kan hij dit niet, dan gaat zijn beurt gewoon voorbij en mag hij het later eventueel opnieuw proberen.

ticket-to-ride-zwitserland-tunnels
Tunnels door de bergen

Op het einde van het spel is er ook een bonus van 10 punten voorzien voor wie de langst aaneengesloten route van treintjes heeft.

Lees ook over Ticket to Ride Europa 1912.
Leuke gezelschapsspellen kopen.


Ticket to Ride Asia
Ticket to Ride Map exp. 1

Ticket to Ride Africa
Ticket to Ride Map exp. 3


Ticket to Ride Nederland
Ticket to Ride Map exp. 4

Ticket to Ride USA 1910
Ticket to Ride USA 1910Ticket to Ride Europa 1912
Ticket to Ride Europa 1912Ticket-to-ride-monster-expansion
Alvin & Dexter

Ticket to Ride Dice Expansion
Ticket to Ride Dice Expansion


Orient Express uitbreiding Ticket to Ride
Orient Express expansion


Ticket to Ride Mijn Eerste Reis
Ticket to Ride Mijn Eerste Reis

Ticket to Ride Europa 15th Anniversary
Ticket to Ride Europa 15th Anniversary


contact: info [at] tickettoride.be

© 2012