Ticket to Ride Europe

treinreiziger1Ticket to Ride Europe  treinreiziger2

2-5 spelers             vanaf 8 jaar            30-60 minuten
Lotana's Spelmagazijn

Koop hier uw Ticket to Ride Europa spel

Ticket to Ride
Ticket to Ride USA


Ticket to Ride Nordic Countries
Ticket to Ride Nordic Countries

Ticket to Ride Märklin
Ticket to Ride Märklin
Ticket to Ride Card Game
Ticket to Ride Card GameHalloween Freighter
Ticket to Ride Halloween Freighter

Ticket to Ride Nederland
Ticket to Ride Nederland

T2R spel Rails en Sails
Ticket to Ride Rails en Sails


Ticket to Ride Anniversary Edition
Ticket to Ride Anniversary Edition


Ticket to Ride expansion United Kingdom
Ticket to Ride Map exp. 5


Reisspel Ticket to Ride
Ticket to Ride: New York


een spel Ticket to Ride Europe
een spel Ticket to Ride Europe

Treinspel Europa

Ticket to Ride Europe (= Ticket to Ride Europa) is één van de beste treinspellen ooit. Het is een variant op het populaire Ticket to Ride spel. In Ticket to Ride Europe speel je met een landkaart van Europa in de jaren 1900. Er zijn ook een aantal extra spelelementen ingebracht voor variatie tijdens het spel.

spelbord van Ticket to Ride Europe
Spelbord van Ticket to Ride Europe

Ticket to Ride Europe spelregels

Ticket to Ride Europe is een bordspel met eenvoudige spelregels, waardoor er een lage instapdrempel is en het vlot speelt. Ondanks de eenvoud, blijft elk spel Ticket to Ride Europe toch weer spannend tot er op het einde punten geteld worden.

De spelers moeten spoorverbindingen leggen tussen verschillende grote steden. 

Tijdens een spelbeurt kunnen volgende acties gedaan worden: 
- een treinverbinding maken tussen twee steden
- treinkaarten bijnemen
- nieuwe bestemmingskaarten op hand nemen
- station plaaten

treinroutes in Ticket to Ride Europe die elkaar kruisen
treinroutes in Ticket to Ride Europe die elkaar kruisen

Door middel van reeksen van treinkaarten af te leggen, bekomen spelers vergunningen om spoorverbindingen te maken in hun treinkleur. Ze krijgen hier onmiddellijk punten voor. Hoe langer de treinroute die ze kunnen afleggen, hoe meer punten verdiend worden.

Bestemmingskaarten met opdrachten

Aan het begin van elk spel Ticket to Ride Europe krijgt elke speler drie bestemmingskaarten. Op de bestemmingskaarten vind je opdrachten om steden met elkaar te verbinden. Bij Ticket to Ride Europe is één van de drie kaarten bij de start altijd een lange route. De spelers kiezen zelf of ze één, twee of drie kaarten behouden. Ze houden deze kaarten verborgen voor hun medespelers. Of dit al dan niet lukt, bepaalt of het getal op het kaartje punten of strafpunten worden op het einde van het spel.
bestemmingskaart met lange bestemming
bestemmingskaart met lange bestemming

Stationnetjes

Een nieuw spelelement in Ticket to Ride Europe zijn de stationnetjes. Iedere speler heeft de mogelijkheid om (maximaal drie) stationnetjes van zijn kleur in te zetten tijdens het spel. Een station zorgt ervoor dat bij de puntentelling een aan het station aangrenzende route van een medespeler gebruikt kan worden als zijnde een eigen weg. Een eerste station kost een speler één kaart naar keuze, een tweede station twee kaarten van dezelfde kleur en een derde station drie kaarten van dezelfde kleur. Het is belangrijk om een station enkel in te zetten wanneer het echt nodig is, want ongebruikte stationnetjes leveren een speler op het einde van het spel vier punten op.

een stationnetje
een stationnetje

Tunnels

In Ticket to Ride Europe kunnen de spelers met hun treintjes ook door een tunnel in de bergen, maar ze weten op voorhand niet met zekerheid wat dit zal kosten. De spelers betalen de normale kosten in treinkaarten, plus eventueel extra tax. Hiervoor worden de drie bovenste kaarten van de stapel omgedraaid. Voor elke treinkaart die de kleur van de route in de tunnel heeft, moet de speler een extra treinkaart in die kleur afleggen. Kan hij dit niet, dan gaat zijn beurt gewoon voorbij en mag hij het later eventueel opnieuw proberen.

tunnels
Tunnels

Veerboten

Verder kunnen ze ook met een veerboot over het water, maar hier moeten ze altijd minstens één locomotief (=jokerkaart) betalen. Het aantal dat ze moeten betalen, wordt weergegeven op het spelbord door de afbeelding van de locomotieven.
ferries
Ferries of veerboten

Einde van het Ticket to Ride Europa spel

Wanneer een speler nog maar twee of minder treintjes in zijn voorraad heeft, gaat de laatste spelronde van start. Daarna worden de punten van de bestemmingkaarten voort (of soms achteruit) gezet. Wie aan het eind van Ticket to Ride Europe de langst aaneengesloten treinroute heeft gemaakt, wordt beloond met 10 extra punten. Ongebruikte stationnetjes zijn eveneens punten waard.

Ticket to Ride Europe is een leuk treinspel dat makkelijk te leren is. Doordat iedere speler zijn bestemmingskaarten gedekt bij zich houdt, blijft het bij ieder Ticket to Ride Europa spel spannend tot op het einde wie winnaar wordt.

Speluitleg van het spel Ticket to Ride Europe


Je kan de uitbreiding Ticket to Ride Europe 1912 samen spelen met het Ticket to Ride Europe spel om nog meer variatie te hebben. Wil je het spel eens op een andere landkaart spelen?  Probeer dan zeker eens Ticket to Ride India.

Wist je dat er in 2021 een limited edition is uitgegeven van Ticket to Ride Europe Deluxe?


Ticket to Ride USA 1910
Ticket to Ride USA 1910


Ticket to Ride Europa 1912
Ticket to Ride Europa 1912


Alvin & Dexter
Alvin & Dexter

Ticket to Ride Dice Expansion
Ticket to Ride Dice Expansion


Ticket to Ride Asia
Ticket to Ride Map exp. 1


Ticket to Ride India
Ticket to Ride Map exp. 2Ticket to Ride Map exp. 3
Ticket to Ride Map exp. 3


T2R Orient Express
Ticket to Ride Orient Express expansion


Ticket to Ride Mijn Eerste Reis
Ticket to Ride Mijn Eerste Reis


Ticket to Ride deluxe
Ticket to Ride Europa Deluxe


contact: info [at] tickettoride.be

© 2012